Workshop Živý střed těla

Uvolněné, živé, silné a správně reagující břicho je základem. Ať už pro cvičení jógy, držení těla, anebo prostě jenom pro zdraví a radost. A proto se tentokrát podíváme detailněji na práci s ním, na jeho propojení s celým tělem. To vše zažité v praxi ásán a dechu. Přijď probudit správné návyky držení těla a vrátit sílu svému středu.

TERMÍN: Neděle 20.říjen v 16:00 - 19:00h

Většina z nás, žije převážnou část dne pouze v hlavě a jsme absolutně odpojeni od svého těla. Nevnímáme jej a středobodem našeho těla se tak automaticky stává mozek. Náš pravý střed těla, oblast pupíku, potom zůstává pustý, prázdný, neosídlený… bez života a energie. A hle, najednou chceme, aby naše břicho nějak vypadalo, aby nás nebolela záda, abychom nebyli unavení a cítili se dobře. Začneme tedy na břiše pracovat, cvičíme břicho jako diví, držíme všemožné diety, ale ono to nefunguje a nebo jenom krátkodobě.

Co díky účasti na workshopu získáš?

  • Naučíš se správnému a hlavně přirozenému držení těla. Chceme-li rozhýbat metabolismus svého středu, svého břicha, musíme mít správný postoj a správné držení těla, neboť jedině tak budou aktivní svalové řetězce, které přirozeným způsobem zapojují do běžného žití člověka břišní svalstvo.
  • Správná a funkční chůze – Tří bodová opora chodidla. Opírat se chodidly vědomě s pocitem  „já se nesu“, tě bude přirozeně přímit a tím pádem se budou zapojovat již výše zmíněné svalové řetězce. Tvé břicho a tělo bude aktivní.

  • Umění aktivního dechu (brániční dýchání). Pokud se naučíš správně dýchat, zbavíš se bolestí zad a nebudeš se již muset věnovat posilování břicha, jelikož bude automaticky zapojeno při všech tvých činnostech.

  • Zažiješ propojení pánevního dna s břišními svaly. Svalstvo dna pánevního je doslova spojeno s břišní dutinou a je tzv. koaktivátorem příčného břišního svalu, což znamená, že aktivuju-li svaly pánevního dna, automaticky se mi částečně aktivuje i příčný břišní sval a naopak. 

    Pokud tě trápí tuk na spodní části břicha, kterou ne a ne vycvičit, jediná možnost je, poznat své pánevní dno, začít vnímat jeho jednotlivé vrstvy a učit se jej aktivovat. Tímto způsobem nám začne časem i krásně mizet onen tuk z podbřišku.

  • Získáš vědomí svého opravdového středu – svého těžiště. Díky tomu přesuneš pozornost z hlavy do „břicha“ a usadíš se do svého pravého středu. Vědomí silného středu uvolní tvou mysl.

TERMÍN: Neděle 20.října v 16:00 - 19:00h

CENA: 850,-Kč / v ceně je malé občerstvení a pitný režim/

REZERVACE: mintybrno@gmail.com

PŘINES SI: pohodlné oblečení vhodné i na cvičení, podložky a pomůcky jsou k dispozici ve studiu.

Studio se otevírá 15min před začátkem. 

Teším se na tebe!

Pavlína